Materiaal uitsluitend digitaal aanleveren

Gelieve materiaal uitsluitend digitaal aan te leveren via cd-rom of e-mail
(bestanden eventueel comprimeren tot een sit-bestand).

Illustraties, foto's en advertenties

Beeldmateriaal:
Gescande of digitale beelden wegschrijven als EPS-, TIFF of JPEG-bestand.
Foto’s dienen aangeleverd te worden met een resolutie van minimaal 300 DPI en een formaat van circa 13 x 15 cm.
Foto’s van een digitale camera hebben meestal een resolutie van 72 dpi. Deze foto’s kunnen wij verkleinen om zodoende toch een resolutie van 300 dpi te verkrijgen. Dit heeft echter wel tot gevolg dat de afbeelding sterk verkleind wordt. Het originele materiaal moet dus van groot formaat zijn, anders is het niet bruikbaar.

Logo’s en Illustraties:

Bedrijfs- of andere logo’s dienen in Illustrator 9-12 aangeleverd te worden (eventuele teksten omzetten naar lettercontouren).

Advertenties:

Volledig (inclusief fonts ) hoge resolutie (300 DPI) PDF-bestand, voorzien van een afdruk per pagina.

Kopij

Tekstbestanden:
Aan te leveren in Microsoft Word XP of lager.

Tekstspecificaties:

De tekstschrijver komt eenmalig langs voor een interview en schrijft het artikel. De klant ontvangt de tekst ter inzage en kan eenmalig tekstcorrecties doorgeven.

Gebruikte software:
Adobe Indesign 2.0-4.0, Adobe Illustrator 9-12, Adobe Photoshop 7-9, Microsoft Word XP.

Opmaak:
De klant ontvangt voor plaatsing een drukproef per pdf (kleur) via e-mail of per fax (zwart/wit en minder goed leesbaar) en kan eenmalig opmaakcorrecties (en eventueel nog enkele hoognodige tekstcorrecties) doorgeven. Indien wij binnen 4 dagen niets van u vernemen, gaan wij ervan uit dat de opmaak akkoord is.

Meerprijs:
Diensten die niet in het bovenstaande staan omschreven (extra fotografie, tekstschrijven of opmaak) kunnen uitgevoerd worden tegen een meerprijs van € 50,- excl. btw per uur.

Kleurenuitdraai:
Een kleurenprint als drukproef van het opgemaakte artikel kan op verzoek worden toegezonden. De kosten hiervoor zijn €18,- excl. btw (incl. verzendkosten).

Internet:
De opgemaakte pagina’s kunnen op de websites van DNU BV worden geplaatst na het verschijnen van het magazine. Indien u hier geen prijs op stelt dan dient u het schriftelijk door te geven.